Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka w cytrynowej marynacie

Składniki:

  • 5 obranych, pokrojonych w szerokie pasy papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia posoloną wodę, dodać pokrojoną paprykę, gotować 3 minuty, obsączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać paprykę, smażyć mieszając 2 minuty, dodać sok z cytryny, skórkę, przyprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki, wymieszać, przełożyć do salaterki i po 2 godzinach podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *