Papryka faszerowana twarogiem
Papryka faszerowana twarogiem4.81 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 1 kg papryki
- sól
-
1 szkl. śmietany
Farsz:
- 400 g twarogu
- 2 jajka
- łyżka cukru
- sól
Sposób wykonania:
-
Z papryki odciąć górną część po czym wyciąć z niej gniazda nasienne.
Wrzucić paprykę do osolonej wody na 2-3 minuty, osaczyć.
Następnie twaróg przetrzeć przez sito po czym wbić d o niego jajka.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tak przygotowanym nadzieniem napełnić papryki.
Przełożyć je do rondelka, zalać śmietaną i dusić do miękkości.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 27, styczeń 2010 08:02
- Agata Mazurek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak