Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka faszerowana twarogiem

 

Składniki:

  • 1 kg papryki
  • sól
  • 1 szkl. śmietany

     

    Farsz:

  • 400 g twarogu
  • 2 jajka
  • łyżka cukru
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Z papryki odciąć górną część po czym wyciąć z niej gniazda nasienne.
    Wrzucić paprykę do osolonej wody na 2-3 minuty, osaczyć.
    Następnie twaróg przetrzeć przez sito po czym wbić d o niego jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Tak przygotowanym nadzieniem napełnić papryki.
    Przełożyć je do rondelka, zalać śmietaną i dusić do miękkości.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *