Panga w musztardzie
Panga w musztardzie4.63 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z pangi
Marynata:
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka musztardy miodowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
-
Do musztardy dodać sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać.
Doprawić ziołami prowansalskimi.
Powstałą marynatą natrzeć pangę i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie piec na grillu w specjalnym koszyczku.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: czwartek, 12, styczeń 2012 12:08
- Elwira Zając
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla