Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga lub łosoś z grilla w sosie chrzanowym

Składniki:

  • 1 kg grubych filetów z pangi

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • sól, mielony pieprz

Sos:

  • ¾ szklanki dobrej śmietany kremowej
  • ¼ szklanki majonezu
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 2 łyżki posiekanych, ulubionych ziół
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Sposób przyrządzenia:
Podzielone na porcje filety umyć i osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Używając pędzla dokładnie pokryć nią porcje ryby. Odstawić na noc do lodówki. Tak przygotowaną rybę piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony. W międzyczasie zmiksować składniki sosu. Upieczoną rybę podawać obficie polaną sosem chrzanowym.
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *