Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z grilla

Składniki

  • 4 plastry surowego schabu bez kości
  • 4 łyżki oleju
  • pół łyżeczki octu winnego
  • szczypta Ziarenek Smaku
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • szczypta mielonego białego pieprzu
  • szczypta przyprawy do grilla
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku

    Sposób wykonania:
    Z podanych składników zrobić marynatę. Plastry schabu lekko rozbić, posmarować z obu stron marynatą i zostawić na noc w lodówce. Piec na grillu węglowym lub elektrycznym przewracając tylko 1 raz. Podawać z surówką, pieczywem lub ziemniakami albo frytkami. Doskonale smakuje także ze smażonym ryżem. Smacznego!
     Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwonę

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *