Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pan pomidor pod pierzynką

Składniki:

  • 5 dużych pomidorów
  • 250 g tłustego twarożku śmietankowego
  • 2 łyżki stołowe śmietanki kremówki
  • 3 ząbki czosnku
  • Szczypior
  • Sól
  • Pieprz


Sposób przyrządzenia:

Pomidory myjemy i każdego z nich przekrawamy w poprzek na 4 równe plastry. Czosnek obieramy i rozgniatamy. Rozgnieciony czosnek dodajemy do twarożku, solimy i dokładnie mieszamy. Do masy twarożkowej dodajemy 2 łyżki stołowe śmietanki kremówki, poszatkowany szczypior i delikatnie mieszamy. Tak przygotowana masę twarogową nakładamy na wszystkie plastry pomidorów.
Na wierzchu posypujemy lekko pieprzem. Podajemy, jako przystawkę – najlepiej do dań z grilla.
Pan pomidor jest zawsze dobry, ale może być wyśmienity – nawet, jeśli leniwie leży pod pierzynką – przekonajcie się sami. Proste i doskonałe uzupełnienie dań serwowanych z grilla.Gorąco polecam!
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *