Paluszki krabowe zapieczone pod jajkiem

3883
com_content.article
(Oddano 261 głosów z średnią 4.36 z 5)
Paluszki krabowe zapieczone pod jajkiem4.36 out of 5 based on 261 voters.


Paluszkikrabowe9fv

Składniki:


    • 20 dkg paluszki krabowe
    • sok z cytryny
    • 4 jajka
    • 4 łyżki tartego żółtego sera
    • natka pietruszki
    • 1 łyżka masła
    • bułka tarta
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, skropić sokiem cytrynowym , lekko przyprawić. Przygotować cztery szklane kokilki. Wysmarować je masłem, obsypać tartą bułką. Paluszki pokroić w kostkę, wymieszać z posiekaną zieleniną, przełożyć do kokilki. Na każdą wybić jajko tak aby żółtko się nie rozlało, posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku około 8 minut w temperaturze 180 stopni.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi