Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ośmiornica z grilla czosnkiem pachnąca

Składniki:

    • 1 duża sprawiona ośmiornica
    • sól, pieprz

    Marynata:

    • 5 drobno posiekanych ząbków czosnku
    • ½ szklanki soku z cytryny
    • ¾ szklanki oliwy
    • 1 łyżka posiekanego oregano
    • 1 szklanka czerwonego octu winnego
    • 1 łyżka wódki anyżówki


    Sposób przyrządzenia:

    Składniki marynaty zmiksować. Wcześniej zamrożone lub mocno stłuczone części ośmiornicy zalać marynatą, odstawić na kilkanaście godzin do lodówki. Obsączyć z marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 5 minut obracając i smarując marynatą. Przyprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *