Omlet z dorszem i serem
Omlet z dorszem i serem0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 350 g ugotowanego w wywarze dorsza
- 5 jajek
- 4 łyżki zimnego mleka
- 2-3 łyżki startego żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- łyżka masła
- sól
- szczypta pieprzu
Sposób wykonania:
-
Jajka razem z mlekiem ubić trzepaczką.
Wówczas dodać mąkę oraz starty ser.
Doprawić jeszcze do smaku sola oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Następnie dorsza pokroić na małe kawałki, które wrzucić na rozgrzaną patelnie.
Zalać go masą jajeczną i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
Liczba porcji:2
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: wtorek, 27, sierpień 2013 12:56
- Malwina Duda