Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z dorszem i serem

 

Składniki:

  • 350 g ugotowanego w wywarze dorsza
  • 5 jajek
  • 4 łyżki zimnego mleka
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka masła
  • sól
  • szczypta pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Jajka razem z mlekiem ubić trzepaczką.
    Wówczas dodać mąkę oraz starty ser.
    Doprawić jeszcze do smaku sola oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Następnie dorsza pokroić na małe kawałki, które wrzucić na rozgrzaną patelnie.
    Zalać go masą jajeczną i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.

Liczba porcji:2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *