Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajek, łososia i pieczarek

 

Składniki:

  •  6 jajek
  •  mała puszka zielonego groszku konserwowego
  •  mała puszka kukurydzy
  •  cebula
  •  słoik pieczarek w zalewie
  •  ok. 100 g. wędzonego łososia
  •  kopiasta łyżka posiekanego koperku
  •  1/2 szklanki majonezu
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Łososia pokroić w kostkę, wsypać do niego odsączony groszek i kukurydzę.
    Następnie dodać posiekaną cebulę i pieczarki oraz ugotowane jajka pokrojone w cząstki.
    Całość lekko przemieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, polać majonezem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *