Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórkowa z pietruszką

 

Składniki:

  • 3 ogórki sałatkowe
  • 125 ml białego wina
  • 400 ml wywaru z warzyw
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 250 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle.
W między czasie ogórki, oraz ziemniaki pokroić w kostkę i ziemianki dodać do cebuli.
Podlać całość winem a potem wywarem.
Trzymać na małym ogniu do miękkości ziemniaków po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia po czym zmiksować na gładką masę.
Ogórki natomiast zmiksować ze śmietaną i dodać do zupy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *