Ogórki duszone
Ogórki duszone4.39 out of 5 based on 241 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Obrane ogórki pokroić na plasterki, które oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wówczas wymieszać ja z ogórkami.
Trzymać nadal na małym ogniu, aż ogórki będą miękkie.
Następnie dodać mąkę, podsmażyć i rozprowadzić całość bulionem.
Doprowadzić do wrzenia, można dodać jeszcze śmietanę.
- Szczegóły
- Kategoria: Ogórki
- Opublikowano: poniedziałek, 02, sierpień 2010 08:22
- Anna Pyka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak