Ośmiornica z grilla marynowana w winie i occie balsamicznym

31134
com_content.article
(Oddano 20 głosów z średnią 4.80 z 5)
Ośmiornica z grilla marynowana w winie i occie balsamicznym4.80 out of 5 based on 20 voters.


Składniki:


    • 1 kg sprawionych młodych ośmiornic
    • 1,5 szklanki czerwonego wina
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 4 łyżki słodkiego sosu chili
    • 4 łyżki keczupu
    • posiekana natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu doprowadzić do wrzenia wino i ocet balsamiczny, dodać sprawioną ośmiornicę, gotować na małym ogniu 20 minut, odcedzić. Po schłodzeniu obgotowane tuszki ośmiornic przyprawić sosem sojowym, sosem chili i keczupem, dokładnie wymieszać , odstawić na kilkanaście minut. Piec 5 minut na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Przed podaniem posypać obficie natką pietruszki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi