Ośmiornica w sosie czosnkowo paprykowym

31138
com_content.article
(Oddano 54 głosów z średnią 4.37 z 5)
Ośmiornica w sosie czosnkowo paprykowym4.37 out of 5 based on 54 voters.


Składniki:


    • 1 kg zamrożonych ramion ośmiornicy
    • ½ łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka czarny pieprz
    • 3 posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    • 4 łyżki oliwy
    • 4 łyżki soku z cytryny

    Sposób przyrządzenia:

    W moździerzu utrzeć sól, pieprz, paprykę i czosnek z 2 łyżkami oleju. Ośmiornice rozmrozić. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać ośmiornice, gotować 2 minuty, odcedzić. Obgotowaną ośmiornice podzielić na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojone ośmiornice, smażyć 3 minuty, dodać przygotowaną pastę i sok z cytryny. Podawać na gorąco.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi