Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane pieczarki Dominika

 

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • ¾ szkl bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • ¼ szkl średnio tłustej  śmietanki
  • ¼ szkl startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Od kapeluszy odciąć nóżki które drobno posiekać.
Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 2 minut.
Po tym czasie dodać posiekane nóżki i nadal smażyć 2 minuty.
Dodać jeszcze bułkę tartą , tymianek oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia.
Dodać śmietanę oraz stary ser, dokładnie wymieszać.
Powstałym farszem napełniać kapelusze grzybów.
Ułożyć je na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 7 minut, aż ser się przyrumieni,.
Przed podaniem posypać  posiekana natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *