Nadzienie makowe z malinami
Nadzienie makowe z malinami 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Mak zalać mlekiem i gotować na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie go odcedzić i odstawić do ostygnięcia, wówczas zmiksować go na gładką masę.
Następnie na rozgrzane masło wsypać cukier i dodać miód, smażymy minutę cały czas mieszając i dodawać mak.
Wymieszać i smaż kuć około 3 minut.
Zdjąć z ognia i gdy jest jeszcze ciepły dodać roztrzepane jajka, alkohol oraz wiśnie
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Makowiec
- Opublikowano: wtorek, 22, luty 2011 08:52
- Wiktoria Próchniak
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy