Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tradycyjny sernik

 

Składniki:

  • 1 kg tłustego białego sera
  • 10 jajek
  • kostka masła
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki mąki
  • op. budyniu waniliowego
  • bita śmietana
  • op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. rodzynek
  • 1 szkl. smażonej skórki pomarańczowej
  • tłuszcz
  • tarta bułka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę po czym nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku a potem ser, mąkę oraz budyń.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Następnie dodać jeszcze bakalie przelać co formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tarta.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *