Składniki:
- 1 kg tłustego białego sera
- 10 jajek
- kostka masła
- 2 szkl. cukru pudru
- 2 łyżki mąki
- op. budyniu waniliowego
- bita śmietana
- op. cukru waniliowego
- 1 szkl. rodzynek
- 1 szkl. smażonej skórki pomarańczowej
- tłuszcz
- tarta bułka
Sposób wykonania:
- Masło, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę po czym nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku a potem ser, mąkę oraz budyń.
Całość dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Następnie dodać jeszcze bakalie przelać co formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tarta.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 80 minut.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.