Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek cielęcy z cebulowym farszem

Składniki:

  • 1 mostek cielęcy
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • ulubione zioła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso odkroić od żeber, nie przecinając  go do końca, tak aby powstała kieszeń.
Oprószyć ją solą oraz pieprzem.
Następnie posiekaną cebulę zeszklić na części rozgrzanego masła.
Wówczas dodać do niej żółtko, zioła i bułkę tartą.
Całość dokładnie utrzeć po czym dodać białka ubite na sztywno, delikatnie połączyć.
Powstałym farszem napełnić kieszeń mięsa.
Przełożyć je do brytfanny i piec do miękkości w rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *