Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mix grillowanych warzyw z kwaśnym dresingiem

Składniki:

  • 5 młode bakłażany
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 cebule

    Dresing:

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu 3%
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa umyć, osuszyć. Bakłażana pozakłuwać widelcem. Warzywa piec na dobrze nagrzanym grillu często obracając. Upieczone, odpowiednio miękkie warzywa oczyścić, pokroić wzdłuż na części. Składniki dresingu dokładnie wymieszać. Warzywa ułożyć na półmisku, polać dresingiem i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *