Mini pizze z kozim serem
Mini pizze z kozim serem5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
- ½ szkl sosu marinara
- 125 g sera owczego
- 1 łyżka posiekanego tymianku
Sposób wykonania;
Z mrożonego ciasta francuskiego wyciąć 24 krążki, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut na złoty kolor.
Następnie na każdym krążku zrobić nacięcie i posmarować je sosem marinara.
Posypać je pokruszonym serem owczym oraz posiekanym tymiankiem.
Ponownie wstawić do piekarnika na kilka minut, aż ser zacznie się roztapiać.
- Szczegóły
- Kategoria: Pizza
- Opublikowano: czwartek, 20, grudzień 2012 09:49
- Roksana Kisiel