Mini pizze Karoliny
Mini pizze Karoliny4.33 out of 5 based on 36 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Bułkę paryską kroimy na kromki o grubości ok. 1 cm. Każdą kromkę nacieramy zmiażdżonym uprzednio czosnkiem i smarujemy połową masła. Pieczarki kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy i na rozgrzanej patelni na maśle podsmażamy. Doprawiamy ziołami. Na kromki nakładamy farsz grzybowy, szynkę i żółty ser. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera. Gotowe mini pizze wykładamy na półmisek wyłożony listkami sałaty. Dobrze smakuje z pikantnym ketchupem.
- Szczegóły
- Kategoria: Pizza
- Opublikowano: wtorek, 09, listopad 2010 09:01
- Karolina Kucia