Masa truskawkowa do ciast
Masa truskawkowa do ciast 4.60 out of 5 based on 260 voters.
Składniki:
- 300 g truskawek
- kieliszek likieru amaretto
- sok z cytryny
- 4 łyżki cukru pudru
- 250 g serka homogenizowanego
- ½ szkl. jogurtu naturalnego
Sposób wykonania:
-
truskawki pokroić na kawałki, dodać do nich amaretto, sok z cytryny oraz łyżkę cukru.
Następnie serek wmieszany z jogurtem i resztą cukru i dodać do masy truskawkowej.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: wtorek, 09, listopad 2010 08:20
- Aga Demczuk
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy