Masa mleczna do ciast
Masa mleczna do ciast 4.65 out of 5 based on 108 voters.
Składniki:
- 670 ml mleka
- 70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
- 2,5 łyżki cukru
- 70 g białej czekolady
- 170 g margaryny
- 100 g cukru pudru
Sposób wykonania:
-
Do połowy mleka dodać kawałki czekolady i całość doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać resztę mleka wymieszanego z mąką i cukrem.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia masy.
Wówczas zdjąć masę z ognia i dodać margarynę utartą z cukrem pudrem.
Dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:47
- Marta Dąbrowa
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy