Masa kokosowa
Masa kokosowa4.66 out of 5 based on 109 voters.
Składniki:
- 25 dag wiórków kokosowych
- szklanka cukru
- półtorej szklanki śmietanki
- 2 białka, łyżeczka soku z cytryny
- 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób wykonania:
-
Wiórki zalać śmietaną dodając jeszcze cukier po czym odstawić na 20 minut.
W między czasie białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soku z cytryny.
Gdy piana będzie puszysta wówczas dodać jeszcze wiórki oraz mąkę.
Delikatnie połączyć.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:38
- Piotr Dankowski
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy