Masa grysikowa do ciasta
Masa grysikowa do ciasta4.64 out of 5 based on 109 voters.
Składniki:
- pół litra mleka
- 4 łyżki grysiku
- 1szkl.cukru
- 2żółtka
- 1 kostka masła
- cukier waniliowy
Sposób wykonania:
-
Grysik zalać mlekiem i ugotować po czym odstawić do ostygnięcia.
W między czasie masło utrzeć razem z masłem żółtkami.
Wówczas nie przerywając ucierania dodawać po łyżce grysiku.
Ucierać do powstania gładkiej i puszystej masy.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:40
- Patrycja Rusak
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy