Masa cappuccino do ciast
Masa cappuccino do ciast4.68 out of 5 based on 120 voters.
Składniki:
- 250 g serka macarpone
- 250 g śmietany kremówki
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- 60 g kawy cappucino (proszku)
- 3 łyżki drobnego cukru
Sposób wykonania:
-
Do serka mascarpone dodać cappucino i dokałdnie zmikoswać.
Następnie żelatynę rozpuścić w odorbinie wody i odstawić do ostygnięcia.
Natomiast śmietane ubić na sztywno, pod koniec dodajać cukier.
Gdy cukier się rozpuści, wówczas dodac jeszcze żelatynę oraz serek mascarpone.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: wtorek, 20, grudzień 2011 09:20
- Magda
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy