Masa budyniowo-kokosowa
Masa budyniowo-kokosowa4.69 out of 5 based on 116 voters.
Składniki:
- 0,5 l mleka
- 25 dag masła
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 8 łyżek kokosu
- 5 żółtek
- 3-4 łyżki cukru kryształu
- 1 cukier waniliowy
Sposób wykonania:
-
Do mleka wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz kokos.
Dodać jeszcze żółtka i całość dokładnie wymieszać.
Trzymać na małym ogniu aż powstanie gesty budyń po czym zestawić go z ognia do ostygnięcia.
W między czasie utrzeć masło po czym wymieszać go z budyniem.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:43
- Mariusz Grądzki
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy