Masa brzoskwiniowa
Masa brzoskwiniowa 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 3/4 szklanki wody
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 5 żółtek
Sposób wykonania:
Z brzoskwiń odsączyć sok który zagotować z dodatkiem cukru.
Następnie żółtka wymieszać z mąkę oraz budyniem i dodać do gotującego się soku.
Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia do ostygnięcia.
W miedzy czasie utrzeć margarynę w trakcie dodając po odrobinie masie budyniowej.
Pod koniec dodając jeszcze kawałki brzoskwiń.
Mieszać do połączenia się wszystkich składników.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:15
- Kamila Stasik
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy