Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masa brzoskwiniowa

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 żółtek

Sposób wykonania:
Z brzoskwiń odsączyć sok który zagotować z dodatkiem cukru.
Następnie żółtka wymieszać z mąkę oraz budyniem i dodać do gotującego się soku.
Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia do ostygnięcia.
W miedzy czasie utrzeć margarynę w trakcie dodając po odrobinie masie budyniowej.
Pod koniec dodając  jeszcze kawałki brzoskwiń.
Mieszać do połączenia się wszystkich składników.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *