Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane grzyby Darii

Składniki:

  • 750 g pieczarek
  • 3 marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ szkl pimento z puszki
  • ½ łyżeczki oregano
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • ¼ szkl octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Sposób wykonania:
Pieczarki przekroić na połówki po czym ugotować  w niewielkiej ilości wody.
W między czasie w drugim rondelku ugotować obrane marchewki pokrojone w słupki.
Następnie ugotowaną marchewkę odcedzić i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwę, smażyć około 3 minut po czym dodać odsączone grzyby.
Trzymać na małym ogniu kolejne 3 minuty po czym dodać pokrojone w paski pimento, ocet, sproszkowany czosnek, oregano, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut.
Po tym czasie zestawić z ognia a gdy ostygnie schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *