Marynowana papryka bez skórki Konrada
Marynowana papryka bez skórki Konrada0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg papryki
- 1 szkl octu winnego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 25 dag miodu
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Papryki(mogą być różnokolorowe) wrzucić na gorący wrzątek na około 2 minuty.
Po tym czasie je odcedzić i obrać ze skórki.
Następnie je pokroić, usuwając gniazda nasienne.
Ułożyć je w wyparzonych słoikach.
Natomiast do rondla wlać szklankę miodu.
Dodać do niej miód, ocet winny oraz szczyptę soli.
Całość doprowadzić do wrzenia i gorącą zalewą zalać paprykę.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: piątek, 15, marzec 2013 07:32
- Konrad Binkowski
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane