Marynowana dynia z cynamonem
Marynowana dynia z cynamonem 5.00 out of 5 based on 9 voters.
Składniki:
- 1 kg dyni
- 30 dag cukru
- ½ szkl 10 % octu
- kilka goździków
- kawałek kory cynamonu
- cytryna
- 1 łyżka soli
Sposób wykonania:
Dynię obrać, miąższ pokroić na mniejsze kawałki usuwając pestki.
Wrzucić ją do rondelka, zalać je wodą z dodatkiem soku z cytryny i soli.
Lekko obgotować na małym ogniu.
Wówczas ją odcedzić i przełożyć do słoika przesypując skórką z cytrynową, cynamonem i goździkami.
Następnie ocet wymieszać z cukrem i 2 szklankami wody, zalać dynię.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Dynia
- Opublikowano: poniedziałek, 18, luty 2013 09:52
- Dominka Szluga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak