Marynowana czerwona papryka
Marynowana czerwona papryka4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 2 kg czerwonej papryki
- ½ litra octu 6%
- ½ litra wody
- 1 płaska łyżka soli
- 2 łyżki cukru lub jak woli się słodsze to 8 łyżek
- ziele angielskie
- pieprz
- liść laurowy
-
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia.
Paprykę pokroić na mniejsze płaty, które ułożyć w słoiku po czym zalać gorącą marynatą.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: poniedziałek, 07, listopad 2011 09:30
- Weronika Kalicka
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane