Marynata wieloowocowa

31697
com_content.article
(Oddano 1 głosów z średnią 5.00 z 5)
Marynata wieloowocowa5.00 out of 5 based on 1 voters.


Składniki:

  • 1 kg owoców: śliwek, jabłek, gruszek
  • 1 szkl cukru
  • kilka goździków
  • kawałek kory cynamonu
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego


Sposób wykonania:
Wodę z dodatkiem ½ łyżeczki kwasku cytrynowego zagotować.
W miedzy czasie gruszki i jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne po czym szybko włożyć na 5 minut do wrzątku aby nie ściemniały.
Po tym czasie j odcedzić a śliwki przekroić  na połówki usuwając pestki.
Następnie ponownie zagotować 1 szkl wody z pozostałym kwaskiem cytrynowym, cukrem, goździkami, cynamonem, zielem angielskim.
W miedzy czasie owoce ułożyć warstwami w słoikach po czym zalać je gorącą zalewą.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut w 90 stopniach.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi