Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewkowy dip z orzeszkami pinii

 

Składniki:

  • ½ szkl. starej marchewki
  • 1 łyżka soku cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 szkl. majonezu
  • ½ szkl. śmietanki
  • 2-3łyżki nasion pinii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Orzeszki wrzucić na sucha patelnie i uprażyć.
    Następnie połowę nasion dodać do starej marchewki a resztę odstawić na bok.
    Do marchewki dodać jeszcze miód, śmietankę oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolity krem.
    Na koniec połączyć jeszcze z majonezem i resztą orzeszków.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *