Makrela Weroniki P

8166
com_content.article
(Oddano 240 głosów z średnią 4.83 z 5)
Makrela Weroniki P4.83 out of 5 based on 240 voters.


Składniki:
  • 800 g filetów z makreli
  • sok i skórka z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 cienkie plasterki wędzonego boczku
  • 1 ½ łyżki startego chrzanu
  • 5 łyżek galaretki z czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 min.
    Po tym czasie filety oprószyć solą i złożyć po dwa.
    Każda porcję owinąć plasterkiem boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
    Skropić całość resztą oleju, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 15 min.
    Następnie zalać rybę chrzanem wymieszanym z galaretką porzeczkową, sokiem i skórką z cytryny, miodem, solą i pieprzem.
    Wstawić rybę jeszcze na kolejne 15 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi