Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makowy piegusek

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • kostka masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. białek
  • 1 szkl. maku
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat migdałowy
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, makiem oraz cukrem pudrem, wówczas dodać jeszcze stopiony tłuszcz oraz aromat.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *