Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce pieczone w cieśnie naleśnikowym

Składniki:

  • ½ szkl. mąki
  • 4 jajka
  • 2 białka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. wody gazowanej
  • łyżka oliwy
  • masło
  • 50 g porzeczek
  • 50 g czarnych jagód
  • 4 łyżki cukru
  • niepełna szklanka bitej śmietany

    Sposób wykonania: 
    Jajka wbić do mleka, dodać oliwę, sól, wodę mineralną oraz mąkę ( tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany ).
    Całość dokładnie zmiksować.
    Następnie oczyszczone owoce ułożyć w brytfannie wysmarowanej masłem, posypać je cukrem i zalać ciastem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.
    Po upieczeniu udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *