Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makowiec na szybko

Składniki:

  • 400 g herbatników
  • 1 ½ kostki mała
  • 800 g masy makowej
  • 2 kwaśne jabłka
  • bakalie
  • tabliczka czekolady
  • cukier waniliowy
  • kilka łyżek śmietanki

Sposób wykonania:

  1. Masę makową wymieszać z bakaliami oraz jabłkami startymi na tarce.
    Następnie herbatniki pokruszyć i połowę ugnieść na dnie formy, skropić je roztopionym masłem i rozsmarować makową masę.
    Posypać resztę herbatników i ponownie skropić masłem.
    Postępować tak do skończenia składników.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
    Polać czekolada stopioną razem ze śmietanką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *