Makaron zapiekany z podgrzybkami lub borowikami
Makaron zapiekany z podgrzybkami lub borowikami4.67 out of 5 based on 101 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, usmażyć na maśle. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Do miski wybić jajka, zmiksować, dodać ser, posiekany czosnek, przyprawy, ponownie zmiksować. W wysmarowanym naczyniu żaroodpornym układać warstwami makaron, pomidory i grzyby. Całość zalać śmietaną z dodatkami. Zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.
- Szczegóły
- Kategoria: Makarony
- Opublikowano: wtorek, 08, luty 2011 09:41
- Kasia Orzech