Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron w pomidorach

 

Składniki:

  • 1 opakowanie makronu krajanka
  • 30 dag pomidorów
  • 30 dkg ugotowanego wędzonego boczku
  • 7 dkg masła
  • listek laurowy
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta tymianku
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 20 dkg utartego żółtego sera

 

 

 

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na maśle na złocisty kolor, dodać pomidory przekrojone na połówki, dusić do objętości dwóch szklanek, dodać listek laurowy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku. Boczek pokroić w kosteczkę i lekko podrumienić. Makaron wyłożyć na półmisek, wyłożyć boczek, polać sosem pomidorowym i posypać zieloną natką pietruszki i utartym żółtym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *