Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron a la pizza Iwony

Składniki:

  • ½ kg makaronu rurki
  • 3 duże cebule
  • ½ kg pieczarek
  • 30 dkg żółtego sera gouda
  • 5-6 ząbków czosnku
  • kilka małych pomidorów koktajlowych
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • zioła/ tymianek, oregano, papryka mielona ,listki świeżej bazylii/


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać, pokroić w plasterki, zeszklić na oleju, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki  wymieszać razem i jeszcze przez moment poddusić. Przyprawić  do smaku solą, pieprzem, dodać paprykę, bazylię, oregano i tymianek, delikatnie wymieszać.  Makaron ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć  makaron, wyłożyć pieczarki, posypać startym żółtym serem wierzch „pizzy”. Zapiec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 20 minut. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *