Kwas buraczany
Kwas buraczany 4.66 out of 5 based on 29 voters.
Składniki:
- 1 kg buraków
- skórka razowego chleba
- łyżka cukru
- 2 ząbki czosnku
-
Obrane buraki pokroić w plastry, które włożyć do kamiennego garnka.
Dodać skórkę chleba i zalać całość 2,5 l wody.
Następnie odstawić pod przykryciem na 2 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie dodać roztarty czosnek oraz cukier rozpuszczony w łyżce wody.
Ponownie odstawić na 5 dni.
Po tym czasie przelać do butelek i odstawić zakorkowane w chłodne miejsce.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 20, wrzesień 2011 08:56
- Ewelina Jarecka
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa