Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuropatwy z grzybami

Składniki:

  • 2 kuropatwy
  • 15 dag słoniny
  • 15 dag masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 ząbków czosnku
  • ½ kg grzybów
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kuropatwy oprószyć solą po czym owinąć je plasterkami boczku i obwiązać nitką.
    Następnie na połowie rozgrzanego masła i oliwy przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać kuropatwy i trzymać n małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    W między czasie grzyby pokroić i przesmażyć je na reszcie masła i oliwy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z kuropatwami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *