Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczaka w orzechowym sosie

Składniki:

  • 1 podzielony na porcje kurczak
  • 1 szklanka posiekanych, prażonych orzechów nerkowca
  • 1 szklanka miąższu granatów
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Porcje kurczaka przyprawić. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać kurczaka, lekko zarumienić, przykryć i dusić we własnym sosie aż kurczak będzie miękki. Tak przygotowanego kurczaka podlać wodą w takiej ilości aby uzyskać wystarczającą ilość sosu, dodać pozostałe składniki, dusić jeszcze mieszając 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *