Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z winogronami

Składniki:


  • 1 świeży kurczak
  • 5 łyżek miodu
  • 50 dkg winogron bezpestkowych
  • sos sojowy
  • szczypta imbiru
  • rosół z kostki
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka dokładnie umyć i podzielić na 8 – 12 części. Kostkę rosołową rozpuścić i w wywarze obgotować przez 10 minut podzielonego na cząstki kurczaka. Wyjąć osuszyć. W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać miód, sos sojowy oraz imbir. Obsmażyć obgotowane uprzednio cząstki kurczaka. Gdy zmiękną wyjąć a do sosu dodać obrane z kiści owoce winogron, dusić pięć minut, ponownie dodać kurczaka, delikatnie wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *