Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z rozmarynem

 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 2 łyżki suszonego rozmarynu
  • 4 łyżki masła
  • sok z jednej cytryny
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić obficie sokiem z cytryny. Natrzeć solą i pieprzem i dokładnie oprószyć rozmarynem. W naczyniu żaroodpornym natłuszczonym ułożyć kurczaka i posypać wiórkami masła. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200 stopni C na około godzinę, polewając raz po raz wytworzonym podczas pieczenia sosem. Wyjąć na półmisek i podawać z ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *