Kurczak z pieczarkami, fasolką i parówką
Kurczak z pieczarkami, fasolką i parówką 4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 4 parówki
- 2 marchewki
- 6 cebul
- sól
- 25 dag fasolki szparagowej
- 4 łyżki oleju
- 6 pieczarek
- pieprz
- cząber
- mielona papryka
-
Piersi kurczaka pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym wrzucić parówki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę i pieczarki pokrojone na cząstki.
Całość wymieszać i razem dusić.
W między czasie pokrojoną fasolkę i marchewkę obgotować w osolonej wodzie i dodać do reszty składników.
Doprawić do smaku cząbrem, pieprzem oraz papryką.
Trzymać na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 25, luty 2011 12:22
- Monika Jaruga
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany