Kurczak w ziołach pieczony w rękawie
Kurczak w ziołach pieczony w rękawie4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 łyżeczki ziół do drobiu
- 1/3 szkl. wody
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób przyrządzenia
Pierś pokroić na kawałki. Posypać ziołami, wymieszać i odstawić na godzinę. Ułożyć w rękawie do pieczenia i zalać zimną wodą. Piec w piekarniku ok 30 minut w temp. 200 stopni.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 13, maj 2011 22:46
- Marzena Gad
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany