Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w piwie z koperkiem

 

Składniki:

 

  • 1 kg kurczaka
  • 2 łyżki sypkiego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 łyżka kolendry
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl piwa

Sposób wykonania:
Czosnek wymieszać z pietruszką, kolendrą oraz koperkiem.
Powstałą mieszanką ziół natrzeć kurczaka, po czym ułożyć go na tacce do grillowania bez dziurek.
Podlać połową  piwa i piec na grillu co jakiś czas obracając aby mięso zarumieniło się ze wszystkich stron.
Wówczas przykryć pokrywką i piec jeszcze kilka minut.
Po tym czasie wlać resztę piwa i obrócić mięso.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *